Betsy van Kruisbergen

Sinds onze start in 2013 van  geef ik samen met Huub Hilgers vorm aan Bridgelesnijmegen / Bridgeles Eindhoven.
Naast het geven van bridgeles houd ik mij bezig met de ‘randvoorwaarden’. Ik zorg er onder andere voor dat op het juiste moment de juiste materialen aanwezig zijn. Natuurlijk geef ik zelf ook bridgeles. Mijn eigen enthousiasme voor het spel probeer over te brengen op de cursisten.

Zelf heb ik in 2004 les In Nijmegen van Ad de Bever gehad en ben sindsdien verslingerd geraakt aan dit spel. Het is een spel dat nooit hetzelfde is, je moet er niet alleen je aandacht bij houden maar vooral ook ‘vertalen’ wat een ander, jouw partner of de tegenstander zegt. Dit omdat we bij het bridgen niet mogen vertellen: ‘partner,  ik heb aas koning vrouw etc van de schoppens heb jij ook wat? Er wordt gebruik gemaakt van ‘codes’  die overigens wel ‘openbaar’ zijn.

Dit spel brengt naast een geheugentraining, ook veel sociale contacten met zich mee en voor de gepassioneerde spelers onder ons de mogelijkheid om dit in competitieverband te spelen.

Omdat ik zelf zo enthousiast geraakt ben door bridge, wil ik andere mensen kennis laten maken met dit spel en ze leren wat het leuk maakt.
Natuurlijk lijkt het in het begin of je heel veel moet onthouden, maar het is net als rijles nemen een aantal vaardigheden worden geautomatiseerd  en dan gaat het al stukken makkelijker.

Sinds 2014 ben ik gediplomeerd bridgedocent.

Het voornemen is om in Eindhoven onze mogelijkheden voor cursussen uit te breiden. Dit geeft niet alleen de mogelijkheid je het spel aan te leren maar ook je vaardigheden te oefenen en je mogelijkheden uit te breiden.

Velden met een * zijn verplicht